7 maj 2015

Rapsfält och fästingar...

Våren fortsätter och jag med den.

Köpte hem David Austin rosor från Flora Linnea i Helsingborg, barrotade det blev The generous gardener, Leander,Crown princess Margareta, Jude de obscure även 2 st Awaking (inte David Austin visserligen men dom var så vackra och kommer att passa perfekt i min rosenbåge.
Också dessa vackra rapsfält, jag kan inte få nog av dom, det här är min utsikt från sovrummet.

Rapsfält och körsbärsträd i full blom.


Också till det tråkiga med vår och sommar ..... nämligen äckliga fruktansvärda fästingar  , jag har aldrig i hela mitt liv haft en fästing, fram till i morse, strax under nyckelbenet satt en sådan där äcklig sak, panik och maken fick rycka ut med fästing-borttagaren. Sen massor med silvervatten på det och kokosolja.

Så nu blir det till att köpa vitlökskapslar och fästing-medel från apoteket. Kan ju knappast hålla mig ifrån trädgård liksom. Har ju maaaassor att göra där.

Hundarna har klarat sig än så länge då jag gett dom Bravecto, fast det kanske har kommit in en fripassagerar-äckelpäckel-fästig i huset via hundarna.

Jaja inte mycket att göra än att skydda sig och kolla sig och hoppas att man slipper borrelia och Tbe.

// Sanna-Marie

2 kommentarer:

  1. Visst är det otäckt att upptäcka en fästing som satt sig fast. Förra året hade jag en som jag inte trodde jag hade fått ut riktigt för det blev så stort märke länge efteråt, men det gick bra som tur var. Du verkar ha gjort allt som går i alla fall. Flora Linnea har fantastiska rosor så det blir säkert jättefint hos dig.
    Kram Luna

    SvaraRadera
  2. Ja dom gillar man inte äckel-päckel var ordet för dom rackarna.

    SvaraRadera